Små saffransbollar

Recept på saffransbollar, juligt alternativ till chokladbollar. Här får de traditionella chokladbollarna konkurens av julsmakande saffransbollar.
Små saffransbollar
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 krm saffran
  • 2 msk vit rom
  • 5 dl havregryn
  • 150 g smör - rumsvarmt
  • 1,5 dl strösocker

Garnering

  • 2 dl riven kokos

Tillbehör

  • hallon - färska

Gör så här

  1. Stöt saffranet i en mortel och blanda med romen. Låt stå och dra ca 30 min.

  2. Lägg havregryn, smör och socker i en matberedare. Tillsätt saffran och sprit. Mixa ihop snabbt ihop till en smet. Forma smeten till små bollar och rulla dem i kokos. Lägg bollarna på ett fat och ställ i kylen att stelna ca 1 timme.

  3. Lägg upp saffransbollarna och garnera med färska hallon.

Vad tyckte du om receptet?

Styling Petra Lindstrand