Tips! Pajskalet kan förberedas några dagar i förväg.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?
Mixa mjöl och smör i en matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Forma degen till en rulle. Rulla in den i plastfolie och lägg den i kylen ca 1 tim.
Sätt ugnen på 225°. Skär rullen i 16 bitar. Tryck ut bitarna i stabila mazarinformar ställda på en plåt.
Fyllning: Riv potatisen och blanda den med ost, ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar. Fördela fyllningen i pajformarna.
Grädda pajerna mitt i ugnen i 10–15 min. Låt svalna.
Garnering: Vispa smetanan tills den blir spritsbar. Spritsa klickar mitt på pajerna. Klicka på löjrom och garnera med gräslök.
Tips! Pajskalet kan förberedas några dagar i förväg.