Små körsbärspajer med smul
I ugn: 12 minuter
Aktiv tid c:a 20 minuter
Snabbkokt körsbärssylt är fyllningen i de här lättfixade små godbitarna av färdig croissantdeg. Körsbärspajerna kan även varieras med jordgubbar och hallon som också passar bra som fyllning.
Ingredienser
-
7 dl
körsbär
- färska eller 500 g frysta
-
0,75 dl
strösocker
-
2 krm
bittermandelarom
-
1 msk
majsstärkelse (Maizena)
- Maizena
-
1 rulle
croissantdeg
- kyld (340 g)
-
8
kakor
- t ex drömmar eller havreflarn
Pensling
-
1
ägg
Garnering
-
florsocker
Tillbehör
-
grädde
- vispad
Gör så här
-
Kärna ur körsbären, lägg i en kastrull, tillsätt socker, citronsaft och bittermandelarom. Koka sylten 5 min. Red av med majsstärkelsen utrörd i lite vatten. Koka upp under omrörning. Låt svalna.
-
Sätt ugnen på 200°. Rulla ut degen. Stansa ut 12 rundlar, ca 8 cm i diameter.
-
Smörj en muffinsplåt med 12 hål och tryck ut rundlarna i hålen. Fyll med sylt upp till hälften.
-
Krossa kakorna. Strö smulet över pajerna. Vispa upp ägget och pensla runt kanterna.
-
Grädda i nedre delen av ugnen ca 12 min, till fin färg. Låt svalna. Pudra över florsocker och servera med grädde.