Små italienska tomatpajer

Lätta att göra i valfri storlek och trevliga att bjuda på som varmt och frasigt tilltugg på stående fot.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 smördeg - rulle, färsk

Fyllning

  • 200 g philadelphia
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 200 g körsbärstomater
  • 2 msk basilika - strimlad
  • 2 - 4 msk olivolja - eller tryffelolja
  • 1 tsk peppar - nymalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Rulla ut smördegen på sitt papper direkt på plåten och skär ut sex rundlar med t ex 11 cm diameter.

  3. Blanda färskosten med yoghurt och bred den ganska tjockt över mitten på degrundlarna.

  4. Klyv körsbärstomaterna, lägg dem på fyllningen, ringla över olivolja och vrid över peppar.

  5. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Strö på hackad basilika och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!