Små burgare med pulled pork och lönnsirapsbacon
I ugn: 55 minuter
Aktiv tid c:a 30 minuter
Recept på små burgare med pulled pork och lönnsirapsbacon. Ta en genväg med färdig pulled pork. Färdig pizzadeg gör det hela enkelt! Köp den som ligger i tub, den degen är tjockare.
Ingredienser
-
1 pkt
pulled pork
- BBQ (550 g)
-
1 pkt
jägarbacon
- (140 g)
-
1 msk
lönnsirap
Rödkålspickles, till 16 små burgare
-
350 g
rödkål
-
1
rödlök
-
0,5 dl
ättiksprit
- (12%)
-
2,5 msk
strösocker
-
0,5 dl
vatten
-
0,5 tsk
salt
Små hamburgerbröd, till 24 små bröd
-
2 förp
pizzadeg
- färdig (à 400 g)
-
1
ägg
Tillbehör
-
50 g
mâchesallad
Gör så här
-
Tillaga pulled pork enligt anvisning på förpackningen.
-
Lägg baconet på en plåt med bakplåtspapper. Pensla skivorna med lönnsirap. Stek mitt i ugnen ca 15 min, tills de är krispiga.
-
Rödkålspickels: Ansa och hyvla rödkålen tunt, gärna på mandolin. Skala och strimla löken tunt. Tillsätt ättika, socker, vatten och salt och blanda ordentligt. Låt stå ca 10 min.
-
Bröd: Sätt ugnen på 200°. Rulla ut degen och tryck ut rundlar med utstansare, ca 7 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg.
-
Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Ta ut och låt svalna på galler.
-
Halvera bröden. Fyll med pulled pork, bacon, sallad och pickles.