Små burgare med pulled pork och lönnsirapsbacon

Recept på små burgare med pulled pork och lönnsirapsbacon. Ta en genväg med färdig pulled pork. Färdig pizzadeg gör det hela enkelt! Köp den som ligger i tub, den degen är tjockare.
Petra Lindstrand
Recept på små burgare med pulled pork och lönnsirapsbacon.
Recept på små burgare med pulled pork och lönnsirapsbacon. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 pkt pulled pork - BBQ (550 g)
  • 1 pkt jägarbacon - (140 g)
  • 1 msk lönnsirap

Rödkålspickles, till 16 små burgare

  • 350 g rödkål
  • 1 rödlök
  • 0,5 dl ättiksprit - (12%)
  • 2,5 msk strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 tsk salt

Små hamburgerbröd, till 24 små bröd

  • 2 förp pizzadeg - färdig (à 400 g)
  • 1 ägg

Tillbehör

  • 50 g mâchesallad

Gör så här

  1. Tillaga pulled pork enligt anvisning på förpackningen.

  2. Lägg baconet på en plåt med bakplåtspapper. Pensla skivorna med lönnsirap. Stek mitt i ugnen ca 15 min, tills de är krispiga.

  3. Rödkålspickels: Ansa och hyvla rödkålen tunt, gärna på mandolin. Skala och strimla löken tunt. Tillsätt ättika, socker, vatten och salt och blanda ordentligt. Låt stå ca 10 min.

  4. Bröd: Sätt ugnen på 200°. Rulla ut degen och tryck ut rundlar med utstansare, ca 7 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg.

  5. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Ta ut och låt svalna på galler.

  6. Halvera bröden. Fyll med pulled pork, bacon, sallad och pickles.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!