Små burgare med pulled BBQ-lax

Recept på små burgare med pulled BBQ-lax. Är du vegetarian kan du byta ut laxen mot halloumiost i skivor och steka dem till fin färg. Färdig pizzadeg gör det hela enkelt! Köp den som ligger i tub, den degen är tjockare.
Petra Lindstrand
Recept på små burgare med pulled BBQ-lax.
Recept på små burgare med pulled BBQ-lax. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 400 g lax - varmrökt
  • 3 msk bbq-sås - t ex Sweet Baby Ray’s
  • 2 avokador

Små hamburgerbröd, till 24 små bröd

  • 2 förp pizzadeg - färdig, (à 400 g)
  • 1 ägg

Rödkålspickles, till 16 små burgare

  • 350 g rödkål
  • 1 rödlök
  • 0,5 dl ättiksprit - (12 %)
  • 2,5 msk strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 tsk salt

Tillbehör

  • 50 g mâchesallad

Gör så här

  1. Ansa och hyvla rödkålen tunt, gärna på mandolin. Skala och strimla löken tunt. Tillsätt ättika, socker, vatten och salt och blanda ordentligt. Låt stå ca 10 min.

  2. Bröd: Sätt ugnen på 200°. Rulla ut degen och tryck ut rundlar med utstansare, ca 7 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Ta ut och låt svalna på galler.

  4. Dra isär laxen och blanda med BBQ-sås i en ugnssäker form. Värm i ugnen ca 5 min.

  5. Lägg rödkålspickles i botten på varje bröd. Fördela mâchesallad och lax över. Gröp ur avokadon och toppa laxen med detta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!