Slow food-musslor med kokosmjölk & chili

Underbar helgmat, musslor är som lyxig comfort food! Här med lite inspiration från Asien. Det går bra att använda frysta musslor om du inte får tag i färska.
Lena Söderström
Slow food-musslor med kokosmjölk & chili
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 gula lökar - cirka 200 g
  • 3 msk rapsolja
  • 4 msk röd curry thai - på burk
  • 1,5 kg blåmusslor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 burkar kokosmjölk - à 400 g
  • 1 dl koriander - hackad

Till servering och garnering

  • 1 baguette
  • 2 msk smör - rumstempererat
  • 3 msk koriander - hackad

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Fräs den i oljan i en stor gryta i cirka 3 minuter. Blanda i thaipastan och fräs i 1 minut.

  2. Lägg i musslor och vitlök och fräs under omrörning i 1 minut.

  3. Häll i kokosmjölken och koriander och koka under lock i 15 minuter.

  4. Sätt ugnen på grill 225 grader.

  5. Skär baguetten i bitar och bred på smöret. Lägg baguettebitarna på en plåt med bakplåtspapper och rosta i mitten av ugnen i cirka 5 minuter. Vänd en gång under halva tiden.

  6. Toppa grytan med koriander och servera med baguetten. Kom ihåg att inte äta de kokta musslorna som inte öppnat sig under kokningen!

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök