Snaps smaksatt med smultron


Spara sommaren i en snaps! Smultron är en fantastisk snapskrydda med sin milt blommiga och fruktiga smak. Snaps är en klassisk dryck till midsommar, jul och kräftskiva. Enkelt och välsmakande! Går snabbt att göra, men kräver lite väntetid. Ju längre snapsen får stå, desto bättre smakar den. Låt helst snapsen dra minst en vecka, men gärna ännu längre. Sedan är det bara att sila bort smaksättarna och servera.
Mitt Kök
Martin Skredsvik
Martin Skredsvik

Ingredienser

  • smultron - så att det fyller en halv flaska
  • brännvin - av svagare sort, exempelvis Brännvin Special
  • ev florsocker - några nypor

Gör så här

  1. Plocka och rensa smultronen och fyll drygt en halv flaska. Fyll upp med en svag brännvinssort (till exempel Brännvin Special). Till smultronets mjuka smak vill man inte ha en spritsort som bränner i halsen. Den ska snarare harmoniera med det mjuka och söta i bären.

  2. Låt flaskan stå i rumstemperatur tills snapsen fått fin färg. Smaka eventuellt av med några nypor florsocker.

  3. Sila och låt snapsen klarna på ny flaska till den bildat bottensats.

  4. Tappa om snapsen och undvik att bottensatsen följer med.

  5. Förvara mörkt tills det att flaskan isas för servering.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Dill och citronkryddat brännvin 

Recept från Mitt kök