Skinkwok med vermicellinudlar
Tunna strimlor av färsk skinka bör wokas snabbt i ganska hög värme för att behålla sin saftighet.
Ingredienser
-
400 g
skinka
- färsk av rostbiff eller innanlår
-
2
morötter
-
1
purjolök
-
150 g
sockerärter
- färska
-
1
röd paprika
-
1 l
vatten
-
3 msk
kinesisk soja
-
100 g
vermicellinudlar
-
1 msk
rapsolja
-
2 tsk
röd currypasta
-
1
lime
- rivet skal och pressad saft
-
1 tsk
salt
Sambal yoghurt
-
1 dl
matlagningsyoghurt
-
0,5 tsk
honung
-
0,5 tsk
sambal oelek
-
1 krm
salt
Servering
-
limeklyftor
Gör så här
-
Skär skinkan i mycket tunna strimlor. Skala och ansa grönsakerna och finstrimla dem.
-
Koka upp vatten och blanda med soja. Lägg ner nudlarna.
-
Woka kött och grönsaker i omgångar i olja i wokpanna eller i stekpannan. Sila av vattnet från nudlarna och blanda ner dem i woken.
-
Rör ner röd currypasta, limeskal och limesaft. Smaka av med salt. Rör ihop ingredienserna till sambalyoghurten.
-
Servera woken med en klick yoghurt och limeklyftor.