Skinkwok med vermicellinudlar

Tunna strimlor av färsk skinka bör wokas snabbt i ganska hög värme för att behålla sin saftighet.

Allt om Mat
Skinkwok med vermicellinudlar

Ingredienser

  • 400 g skinka - färsk av rostbiff eller innanlår
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 150 g sockerärter - färska
  • 1 röd paprika
  • 1 l vatten
  • 3 msk kinesisk soja
  • 100 g vermicellinudlar
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk röd currypasta
  • 1 lime - rivet skal och pressad saft
  • 1 tsk salt

Sambal yoghurt

  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 0,5 tsk honung
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 1 krm salt

Servering

  • limeklyftor

Gör så här

  1. Skär skinkan i mycket tunna strimlor. Skala och ansa grönsakerna och finstrimla dem.

  2. Koka upp vatten och blanda med soja. Lägg ner nudlarna.

  3. Woka kött och grönsaker i omgångar i olja i wokpanna eller i stekpannan. Sila av vattnet från nudlarna och blanda ner dem i woken.

  4. Rör ner röd currypasta, limeskal och limesaft. Smaka av med salt. Rör ihop ingredienserna till sambalyoghurten.

  5. Servera woken med en klick yoghurt och limeklyftor.

Vad tyckte du om receptet?