Skinkschnitzel med varm potatissallad
Recept på skinkschnitzel med varm potatissallad. Har du någon lagrad ost hemma är det gott att även lägga den mellan köttskivorna.
Ingredienser
-
8 skivor
skinkinnanlår
- små (à 50 g)
-
2 msk
dijonsenap
-
100 g
rökt skinka i tunna skivor
-
0,5 dl
vetemjöl
-
1
ägg
-
1,5 dl
ströbröd
- gärna panko
-
800 g
potatis
-
1
rödlök
-
150 g
sugar snaps
-
1 burk
kapris
- (100 g)
-
0,5 kruka
timjan
-
smör
-
olivolja
-
vitvinsvinäger
-
salt
-
nymald svartpeppar
Gör så här
-
Banka ut köttet så att det blir ca 1/2 cm tjockt med ett platteringsjärn eller undersidan på en kastrull. Bred senap på köttet och lägg på den rökta skinkan. Lägg ihop köttskivorna två och två. Krydda dem med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
-
Vänd de dubbla köttskivorna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd blandat med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt paneringen ligga och torka ca 10 min.
-
Skala och skär potatisen i skivor eller bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Skala och strimla löken. Ansa och halvera sugar snapsen.
-
Vispa ihop 3 msk olja, 1 msk vinäger, 1 msk spad från kaprisen, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt potatisen rinna av. Häll över vinägretten och blanda i lök och sugarsnaps. Repa och hacka hälften av timjanen och blanda ner i potatisen.
-
Stek schnitzlarna i 2 msk smör ca 3 min på varje sida.
-
Servera de frasiga schnitzlarna med potatissalladen. Garnera med resterande timjan.