Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Skinkschnitzel med varm potatissallad

Recept på skinkschnitzel med varm potatissallad. Har du någon lagrad ost hemma är det gott att även lägga den mellan köttskivorna.

Skinkschnitzel med varm potatissallad
Skinkschnitzel med varm potatissallad
Skinkschnitzel med varm potatissallad
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 8 skivor skinkinnanlår - små (à 50 g)
  • 2 msk dijonsenap
  • 100 g rökt skinka i tunna skivor
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1,5 dl ströbröd - gärna panko
  • 800 g potatis
  • 1 rödlök
  • 150 g sugar snaps
  • 1 burk kapris - (100 g)
  • 0,5 kruka timjan
  • smör
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Banka ut köttet så att det blir ca 1/2 cm tjockt med ett platteringsjärn eller undersidan på en kastrull. Bred senap på köttet och lägg på den rökta skinkan. Lägg ihop köttskivorna två och två. Krydda dem med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Vänd de dubbla köttskivorna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd blandat med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt paneringen ligga och torka ca 10 min.

  3. Skala och skär potatisen i skivor eller bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Skala och strimla löken. Ansa och halvera sugar snapsen.

  4. Vispa ihop 3 msk olja, 1 msk vinäger, 1 msk spad från kaprisen, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt potatisen rinna av. Häll över vinägretten och blanda i lök och sugarsnaps. Repa och hacka hälften av timjanen och blanda ner i potatisen.

  5. Stek schnitzlarna i 2 msk smör ca 3 min på varje sida.

  6. Servera de frasiga schnitzlarna med potatissalladen. Garnera med resterande timjan.

Vad tyckte du om receptet?