Skinkschnitzel med varm potatissallad

Recept på skinkschnitzel med varm potatissallad. Har du någon lagrad ost hemma är det gott att även lägga den mellan köttskivorna.
Skinkschnitzel med varm potatissallad
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 8 skivor skinkinnanlår - små (à 50 g)
  • 2 msk dijonsenap
  • 100 g rökt skinka i tunna skivor
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1,5 dl ströbröd - gärna panko
  • 800 g potatis
  • 1 rödlök
  • 150 g sugar snaps
  • 1 burk kapris - (100 g)
  • 0,5 kruka timjan
  • smör
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Banka ut köttet så att det blir ca 1/2 cm tjockt med ett platteringsjärn eller undersidan på en kastrull. Bred senap på köttet och lägg på den rökta skinkan. Lägg ihop köttskivorna två och två. Krydda dem med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Vänd de dubbla köttskivorna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd blandat med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt paneringen ligga och torka ca 10 min.

  3. Skala och skär potatisen i skivor eller bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Skala och strimla löken. Ansa och halvera sugar snapsen.

  4. Vispa ihop 3 msk olja, 1 msk vinäger, 1 msk spad från kaprisen, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt potatisen rinna av. Häll över vinägretten och blanda i lök och sugarsnaps. Repa och hacka hälften av timjanen och blanda ner i potatisen.

  5. Stek schnitzlarna i 2 msk smör ca 3 min på varje sida.

  6. Servera de frasiga schnitzlarna med potatissalladen. Garnera med resterande timjan.

Vad tyckte du om receptet?