Skinkrulle med aprikoser och rostad mandel

Färska fruktskinkan är Carolas svar på julskinka. Skärs kall i tunna, fina skivor till julbordet. Nystekt och varm även till middag.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,5 kg kotlettrad - benfri
  • 2 tsk havssalt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • 2 msk smör

Fyllning

  • 50 g sötmandel
  • 100 g aprikoser - torkade
  • 1 röd chili - spansk pepparfrukt, eventuellt
  • 3 dl ost - riven t ex Järnaost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Skär köttet i spiral längst med och fläk upp det till en platta.

  2. Skålla, skala och grovhacka mandeln. Rosta den i torr, het stekpanna. Hacka aprikoserna. Kärna ur och finhacka chilin.

  3. Salta och peppra köttet och lägg på fyllningen. Rulla ihop stadigt och bind om med garn.

  4. Bryn köttet i smör runt. Lägg det i ugnssäker form och sätt i köttermometer. Stek i nedre delen av ugnen till innertemperatur 65°. Beräkna ca 1 1/2 timme.

  5. Ta ut och linda om folie, låt köttet vila 20 min eller kallna helt. Skär skinkrullen i tunna skivor, lägg upp och dekorera den ev med mer frukt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!