Skinkmacka med brysselkål och picklade senapsfrön

Skinkmacka med brysselkål och picklade senapsfrön är en matig macka. De picklade senapsfröna som blandas med dijonsenap smakar som en riktigt stark, grovkornig senap.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 10 skivor vörtbröd
  • 10 skivor julskinka - kokt
  • 400 g brysselkål
  • 1 dl syltlök
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Senapsfrön

  • 0,5 dl senapsfrön - gula
  • 1 dl vatten
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit - (12 %)
  • 1 krm salt
  • 1 tsk dijonsenap

Garnering

  • krispsallad
  • bladpersilja

Gör så här

  1. Senapsfrön: Koka upp vatten, socker, ättika och salt. Lägg i senapsfröna och koka dem i lagen ca 5 min. Häll av lagen och låt kallna. Blanda  senapsfröna med dijonsenap.

  2. Ansa brysselkålen. Koka den i lättsaltat vatten 6–8 min. Låt rinna av ordentligt och skär brysselkålen i fjärdedelar. Grovhacka syltlöken. Låt den rinna av ordentligt i en sil.

  3. Vispa crème fraichen fast med elvisp. Blanda i majonnäsen och krydda med salt och peppar. Vänd i brysselkål och syltlök.

  4. Skär bort kanterna på brödet. Lägg på salladsblad och brysselkålssalladen. Toppa med skinka och senapsfrön och garnera med persilja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!