Skinkkyckling med ärtpotatis

30 min Lite sälta från kapris och rökt skinka ger god smak åt kycklingen.En perfekt rätt att ta med i matlådan nästa dag
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 kg potatis
  • 0,5 dl kapris
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 dl ärtor - gröna
  • 8 skinka - skivor, flatrökt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär kycklingfiléerna mitt itu på längden. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Hacka kaprisen grovt. Rulla filéerna i hacket och linda in dem i skinkskivorna.

  3. Häll 1/2 msk olivolja i en ugnssäker form. Rulla runt kycklingen och stek mitt i ugnen 20–25 min.

  4. Skala och koka potatisen. Blanda ner ärter och resten av olivoljan. Salta och peppra.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!