Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Skärgårdssill från Artipelag

Artipelagsill är en sill skapad av restaurang Artipelag strax utanför Stockholm. En krämig sill med smak av dill, löjrom och lite senap.

Fredrik Björlin
Skärgårdssill från Artipelag
Skärgårdssill från Artipelag
Skärgårdssill från Artipelag
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 burkar inläggningssill - (à 420 g)
  • 1 dl ättiksprit - (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 dl dill och gräslök - hackad
  • 30 g löjrom
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • salladslök - finstrimlad
  • dill

Gör så här

  1. Koka upp ättika, socker och vatten så att sockret löses upp. Låt lagen kallna. Låt sillen rinna av och skär den i bitar. Lägg sillen i lagen och låt stå i kylen ca 24 timmar.

  2. Blanda majonnäs, gräddfil, senap, örter och löjrom. Krydda med peppar.

  3. Låt sillen rinna av och vänd ner den i såsen. Låt stå och dra i kylen ca 24 timmar.

  4. Garnera sillen med salladslök och dill vid servering.

  5. Recept på Artipelags goda senapssill hittar du här!

Vad tyckte du om receptet?