Skärgårdssill från Artipelag

Artipelagsill är en sill skapad av restaurang Artipelag strax utanför Stockholm. En krämig sill med smak av dill, löjrom och lite senap.
Fredrik Björlin
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 burkar inläggningssill - (à 420 g)
  • 1 dl ättiksprit - (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 dl dill och gräslök - hackad
  • 30 g löjrom
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • salladslök - finstrimlad
  • dill

Gör så här

  1. Koka upp ättika, socker och vatten så att sockret löses upp. Låt lagen kallna. Låt sillen rinna av och skär den i bitar. Lägg sillen i lagen och låt stå i kylen ca 24 timmar.

  2. Blanda majonnäs, gräddfil, senap, örter och löjrom. Krydda med peppar.

  3. Låt sillen rinna av och vänd ner den i såsen. Låt stå och dra i kylen ca 24 timmar.

  4. Garnera sillen med salladslök och dill vid servering.

  5. Recept på Artipelags goda senapssill hittar du här!

Vad tyckte du om receptet?