Skånsk kryddsill

Recept på skånsk kryddsil. Att göra egen lag till sillen tar inte många minuter. Efter ett dygn i kylen är den kryddiga sillen färdig att serveras.
Paul Svensson

Ingredienser

  • 2 burkar inläggningssill - (420 g)
  • 1 gul lök

Lag

  • 1 dl ättiksprit - (12 %)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 msk kryddpeppar
  • 1 msk dillfrön
  • 1 msk enbär
  • 0,5 msk koriander - hel
  • 5 lagerblad
  • 3 kryddnejlikor

Gör så här

  1. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull tills sockret har lösts upp. Tillsätt samtliga kryddor och låt kallna.

  2. Skär sillen i portionsbitar. Skala och skiva löken. Lägg sill och lök i lagen.

  3. Låt dra i kylen ca 1 dygn. Förvara i tättslutande burk.

    Foto: Charlie Drevstam

Här hittar du alla Paul Svenssons julrecept

Kocken Paul Svensson grillar traditionell julmat men vill skruva på proportionerna. Det här är ett av de recept som tillhör hans noga utvalda julbord med fler gröna inslag och renare smaker! För hela julbordet, se recept nedan:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!