Skaldjurstallrik med löjrom och citroncrème

Recept på skaldjurstallrik med löjrom och citroncrème. En lyxig förrätt som avnjuts bäst tillsammans med ett gott mousserande vin.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 humrar
  • 4 pilgrimsmusslor
  • 2 krm salt
  • 2 msk olivolja
  • 60 g löjrom - (4 msk)
  • 50 g salladsskott

Citroncrème

  • 1 msk citron - pressad
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 äggula
  • 1 dl solrosolja
  • 1 dl olivolja
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Citroncrème: Vispa samman citron, senap och äggula. Tillsätt oljan droppvis under ständig vispning. Tillsätt saltet och ställ citroncrèmen i kylen.

  2. Ta köttet ur humrarna och skär det i mindre bitar.

  3. Salta pilgrimsmusslorna och stek dem på högsta temperatur i 1 msk olivolja ca 1 minut på varje sida.

  4. Lägg eller spritsa citron-crème på tallrikarna. Lägg på pilgrimsmussla, hummerkött, löjrom och salladsskott. Ringla över resterande olivolja.

Vintips!

Launois Vintage Blanc de Blancs Brut 2000 (nr 7329) 349:-

Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!