Skaldjurspizza med saffran och fänkål

Skaldjurpizza med saffran och fänkål görs snabbt med färdig pizzabotten. Saffran, vitlök och dill passar perfekt till skaldjur. Skaldjuren ska inte vara med i ugnen, då blir de hårda och trista.

Skaldjurspizza med saffran och fänkål
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2 förp pizzabottnar - stenugnsbakade, färdiga  (à 360 g, Fontana)
  • 500 g räkor - med skal
  • 400 g musslor - frysta med skal, kokta
  • 1 fänkålsstånd - (200 g)
  • 1 rödlök
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 pkt saffran - (à 0,5 g)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 150 g västerbottensost - riven

Garnering

  • dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala räkorna och ställ dem i kylen så länge. Tina musslorna enligt anvisning på förpackningen.

  2. Ansa och finstrimla fänkålen. Skala och skär löken i tunna klyftor.

  3. Blanda crème fraiche med pressad vitlök och saffran. Krydda med salt och peppar.

  4. Lägg pizzabottnarna på 2 plåtar med bakplåtspapper. Bred på crème fraichen. Fördela fänkål och lök på pizzorna och strö över ost. Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 8 min.

  5. Ta ut pizzorna. Toppa dem med räkor, musslor och dill. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?

Läs mer: 

Lyxig löjromspizza

Pizza Bianca med parmesanost och crème fraiche 

Pizza med färsk korv, getost och paprika