Skaldjurpizza med saffran och fänkål

Skaldjurpizza med saffran och fänkål görs snabbt med färdig pizzabotten. Saffran, vitlök och dill passar perfekt till skaldjur. Skaldjuren ska inte vara med i ugnen, då blir de hårda och trista.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2 förp pizzabottnar - stenugnsbakade, färdiga  (à 360 g, Fontana)
  • 500 g räkor - med skal
  • 400 g musslor - frysta med skal, kokta
  • 1 fänkålsstånd - (200 g)
  • 1 rödlök
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 pkt saffran - (à 0,5 g)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 150 g västerbottensost - riven

Garnering

  • dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala räkorna och ställ dem i kylen så länge. Tina musslorna enligt anvisning på förpackningen.

  2. Ansa och finstrimla fänkålen. Skala och skär löken i tunna klyftor.

  3. Blanda crème fraiche med pressad vitlök och saffran. Krydda med salt och peppar.

  4. Lägg pizzabottnarna på 2 plåtar med bakplåtspapper. Bred på crème fraichen. Fördela fänkål och lök på pizzorna och strö över ost. Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 8 min.

  5. Ta ut pizzorna. Toppa dem med räkor, musslor och dill. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!