Läs mer:
Skaldjurspizza med saffran och fänkål
I ugn: 8 minuter
Aktiv tid c:a 20 minuter
Skaldjurpizza med saffran och fänkål görs snabbt med färdig pizzabotten. Saffran, vitlök och dill passar perfekt till skaldjur. Skaldjuren ska inte vara med i ugnen, då blir de hårda och trista.
Ingredienser
-
2 förp
pizzabottnar
- stenugnsbakade, färdiga (à 360 g, Fontana)
-
500 g
räkor
- med skal
-
400 g
musslor
- frysta med skal, kokta
-
1
fänkålsstånd
- (200 g)
-
1
rödlök
-
2 dl
crème fraiche
-
1
vitlöksklyfta
-
0,5 pkt
saffran
- (à 0,5 g)
-
0,5 tsk
salt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
-
150 g
västerbottensost
- riven
Garnering
-
dill
Gör så här
-
Sätt ugnen på 250°. Skala räkorna och ställ dem i kylen så länge. Tina musslorna enligt anvisning på förpackningen.
-
Ansa och finstrimla fänkålen. Skala och skär löken i tunna klyftor.
-
Blanda crème fraiche med pressad vitlök och saffran. Krydda med salt och peppar.
-
Lägg pizzabottnarna på 2 plåtar med bakplåtspapper. Bred på crème fraichen. Fördela fänkål och lök på pizzorna och strö över ost. Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 8 min.
-
Ta ut pizzorna. Toppa dem med räkor, musslor och dill. Servera genast.