Sås till skaldjur - paprikaröra, vitlöksmajonnäs & citroncrème

Servera hummer och andra skaldjur med tre goda såser: Paprikaröra, vitlöksmajonnäs och citroncrème.
Allt om Mat

Skaldjur

  • 3 humrar
  • 1 kg räkor - färska (325 g skalade)
  • 8 pilgrimsmusslor
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk smör

Paprikaröra

  • 2 snackpaprikor
  • 1,5 tsk rödvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Vitlöksmajonnäs

  • 1 äggula
  • 1,5 dl rapsolja
  • 1 krm tabasco
  • 2 krm salt
  • 2 vitlöksklyftor - pressade

Citroncrème

  • 1,5 dl crème fraiche
  • 0,5 citron - rivet skal
  • 1 tsk citron - pressad
  • 1 krm salt
  • 2 msk gräslök - finhackad

Gör så här

  1. Ta köttet ur humrarna och skär det i bitar. Tips! Spara skalen till en hummersoppa. Skala räkorna.

  2. Paprikaröra: Sätt ugnen på 250° grill. Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med snittytan ner på en plåt. Rosta paprikan högt upp i ugnen ca 5 min tills skalet blir svart och bubbligt. Låt svalna. Dra av det tunna yttre skalet. Skär i bitar och mixa med mixerstav till en slät massa. Blanda med vinäger, salt och peppar. Förvara svalt.

  3. Vitlöksmajonnäs: Lägg äggulan i en rundbottnad skål. Vispa ner olja först droppvis och sedan i en jämn stråle. Smaka av med tabasco, salt och vitlök. Låt stå svalt.

  4. Citroncrème: Blanda creme fraiche, citronskal, citronsaft, salt och gräslök.

  5. Pilgrimsmusslor: Salta pilgrimsmusslorna och stek dem i smör ca 1 minut på varje sida eller grilla i grillpanna.

  6. Servering: Fördela skaldjuren på tallrikar och lägg på såserna.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!