Skagenröra - enkelt recept

Hemgjord skagenröra är en klassiker med massor av räkor, majonnäs, citron och dill. Skala egna räkor eller köp färdigskalade. Du kan också välja att använda färdigskalade räkor i röran och sedan köpa några räkor med skal som du skalar och garnerar med. Här är ett recept på skagenröra du enkelt rör ihop och som passar perfekt till många av våra härliga högtider.
Mitt Kök
Foto: Mitt kök
Foto: Mitt kök

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 knippa dill
  • 1 citron
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk cognac - ev
  • bröd - rostat eller bakad potatis
  • 1 citron

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Skala räkorna, ta undan några till garnering och hacka resten grovt.

  3. Lägg dem i en bunke och blanda med majonnäs och crème fraiche.

  4. Hacka dillen fint, men spara lite till dekoration. Riv lite citronskal och pressa ur 1 tsk saft. Tillsätt dill, citron och smaksätt med salt och peppar, samt eventuellt lite cognac.

  5. Servera på rostat bröd (godast blir det om du steker skivor av vitt bröd i smör) eller i bakad potatis, toppa med några hela räkor, en dillkvist och kanske en extra klyfta citron.

  6. Njut av din hemmagjorda skagenröra!

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!