Skagenröra på smörstekt bröd

Recept på skagenröra på smörstekt bröd. Använd en fast majonnäs om du inte gör egen. Röran kan annars bli för lös. Recept av kocken Johan Backeus.
Recept av Johan Backeus på skagenröra på smörstekt bröd.
Recept av Johan Backeus på skagenröra på smörstekt bröd. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 2 kvistar dill
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 msk rödlök - finhackad
  • 0,5 msk pepparrot - riven
  • 1 krm salt
  • 5 skivor formbröd - ljust
  • 2 msk smör

Garnering

  • 0,25 citron
  • dill

Gör så här

  1. Skala och grovhacka räkorna. Hacka dillen.

  2. Blanda räkor och dill med majonnäs, citronsaft, lök och pepparrot. Krydda med salt.

  3. Stansa ut tio rundlar ur brödskivorna. Stek brödet gyllene i smör.

  4. Skär bort skalet från citronen och skär ut två hinnfria klyftor. Skär dem i tio bitar. Lägg dillen i kallt vatten.

  5. Lägg en klick skagenröra på varje brödbit och toppa med en bit citron och dill.

Fler recept av Johan Backeus:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!