Skagenröra på räkchips

Det går bra att förbereda skagenröran, men lägg den på chipsen precis före servering. Lägg gärna på röra i omgångar allteftersom gästerna anländer, annars blir chipsen mjuka.

Allt om Mat
Skagenröra på räkchips
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 40 räkchips

Skagenröra

  • 3 kg räkor med skal
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk pepparrot - riven
  • 2 msk gul lök - hackad
  • 2 msk dill - hackad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • 1 citron
  • dillkvistar
  • vattenkrasse

Gör så här

  1.  Lägg chipsen på fat. Skala räkorna.

  2. Blanda alla ingredienser till skagenröran och krydda med salt och peppar.

  3. Skölj citronen noga i ljummet vatten och skär den i skivor. Dela skivorna i små bitar.

  4. Fördela skagenröran på chipsen precis före servering och garnera med citron, dill och ­vattenkrasse.* Räkchips finns i asiatiska ­butiker och välsorterade livsmedelsbutiker. Det går även att köpa ofriterade. Fritera då i olja 160-170° tills de poppar upp. De ska inte få färg utan vara vita.

Vad tyckte du om receptet?