Skagenröra

Recept på en riktigt god skagenröra. Om räkorna varit frysta är det bra om de ligger kallt i ett durkslag ca 1 timme efter att de skalats så att vattnet rinner av. Skagenröran kan annars bli blaskig. Färska räkor är torrare och behöver inte rinna av.
Allt om Mat
Foto: Susanne Almers

Ingredienser

  • 1 kg räkor - med skal (325 g skalade)
  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk citron - pressad
  • 1 dl rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 2 msk dill - finhackad

Gör så här

  1. Hacka räkorna grovt och ställ åt sidan.

  2. Blanda äggula, senap och citronsaft i en rundbottnad skål. Vispa ner olja först droppvis och därefter i en jämn stråle.

  3. Blanda ner salt, peppar, crème fraiche och räkorna.Blanda i dill. Ställ röran kallt fram till servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!