Skagen på krabba med avokado på kavring

Recept på skagen på krabba med avokado på kavring. Be att få krabban halverad i butiken, så går den lättare att rensa.
Allt om Mat
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 1 krabba - (ca 500 g, varav 300 g rensad vikt)
  • 1 avokado
  • 2 msk crème fraiche - lätt
  • 1 msk citron - pressad
  • 2 krm salt
  • 8 skivor bröd - mörkt osötat
  • 100 g löjrom

Gör så här

  1. Rensa krabban väl och skär  eventuell rom och krabbkött i mindre bitar. Knäck även de mindre klorna och peta ut köttet.

  2. Skala, kärna ur och grovhacka avokadon. Blanda  med crème fraiche, citronsaft och salt.

  3. Vänd ihop avokadon med krabbköttet.

  4. Kantskär brödet och skär det i  4 x 4 cm stora bitar. Fördela blandningen på brödet. Toppa med löjrom.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!