Skafferifrittata som du snabbt och enkelt gör

Lena Söderström
Supergott och enkelt recept  på skafferifrittata
Supergott och enkelt recept på skafferifrittata

Ingredienser

  • 10 potatisar - färsk- eller små
  • 1 liten rödlök
  • 2 röda paprikor
  • 100 g haricots verts - färska alt frysta, tinade
  • 6 ägg
  • 100 g fetaost
  • 3 msk bladpersilja - strimlad
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Skrubba potatisen väl. Skär den i bitar. Skala och skär löken i bitar. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar.

  3. Stek potatisen i 3 msk olja i en ugnssäker stekpanna (t ex gjutjärn) 5–8 min. Tillsätt lök och paprika och stek ytterligare 3 min. Blanda i haricots verts.

  4. Vispa ihop ägg, 1 tsk salt, 1 krm peppar och 3/4 dl vatten. Häll smeten över grönsakerna.

  5. Lyft eller stick på några ställen så att lös smet kan rinna ner och stelna. Stek frittatan på medelstark värme ca 5 min. Efterstek den mitt i ugnen 5 min (eller fortsätt att steka på spisen under lock).

  6. Bryt fetaosten i bitar. Toppa frittatan med ost och strimlad persilja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!