Silvertortilla

Köttfärsröran kan förberedas hemma och frysas in. Det är sedan lätt att göra goda fyllda tortillas och ta med ut i backen.
Eva Boström

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 500 g köttfärs
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 msk chilipulver
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 0,5 burk majskorn - (à 300 g)
  • 4 dl ost - riven
  • 8 tortillabröd - mjuka, stora

Tillbehör

  • morotsstavar

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Kärna ur och strimla chilin. Fräs köttfärsen och lök i smör i en stekpanna. Skala och pressa över vitlöken. Tillsätt vatten, majs och tomatpuré. Krydda med chilipulver och salt. Låt såsen sjuda ca 5 min. Låt kallna.

  2. Fördela köttfärssåsen på bröden. Strö över ost och rulla ihop som en rulltårta. Vira in rullarna i aluminiumfolie.

  3. När tortillan ska ätas läggs hela rullen några minuter på grillen tills rullen blir varm. Servera med morötter i stavar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!