Silltårta - recept

Silltårta är en riktig klassiker som passar perfekt som midsommarmat, till jul, till buffén och till påsk. Det här receptet på silltårta är gjord på den klassiska matjessillen, mustig kavring, philadelphiaost, rödlök och creme fraiche och pryder verkligen sin plats på sillbordet. Lätt att tillaga och blir en favorit hos alla!
Mitt Kök
Ove Lindfors
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 kavring - hel, cirka 750 g

Fyllning

  • 1 rödlök
  • 4 ägg - hårdkokta
  • 4 dl crème fraiche
  • 200 g philadelphia
  • 1 dl kaviar - mildrökt, till exempel Kalles
  • 3 msk dijonsenap
  • salt
  • peppar - nymald

Garnering

  • 2 matjessillfiléer - hela
  • gräslök
  • rödlök
  • rädisor
  • kapris

Gör så här

  1. Kantskär brödet och skär 6 skivor på längden.

  2. Skala och hacka äggen och löken. Blanda alla ingredienser till fyllningen och smaka av med salt och peppar.

  3. Lägg ihop två brödskivor till en botten. Bred 1/3 av fyllningen på bröden. Lägg på ett nytt lager bröd och bred på 1/3 av fyllningen. Täck med ett nytt lager bröd.

  4. Bred resten av krämen över och runt hela tårtan. Plasta in och låt tårtan vila i kylen över natten så att brödet blir saftigt.

  5. Vid servering: Täck kanterna med hackad gräslök. Garnera tårtan med sillbitar, rödlöksringar, rädisor, kapris och gräslök.

  6. Ät och njut av din goda silltårta!

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Smörgåstårta med skinka och leverpastej!

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!