Sillsallad - enkelt recept

Sillsallad är ett givet inslag på många julbord och till påsk. Ett alternativ eller komplement till övrig sill och lax när det vankas julmat. Här är ett recept på en lite ”grövre” sillsallad som går snabbt och lätt att laga.
Mitt Kök
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 burk 5-minuterssill - 420 g
  • 6 inlagda rödbetor
  • 1 gurka - inlagd
  • 3 potatisar - kalla kokta
  • 2 äpplen
  • 1 gul lök
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • 1 msk rödbetsspad
  • svartpeppar

Till garnering

  • persilja

Gör så här

  1. Låt sillbitarna rinna av i ett durkslag.

  2. Skär sillen, rödbetorna, gurkan, potatisen och de urkärnade äpplena i tärningar. Skala och finhacka löken. Blanda sillen med rödbetor, potatis, äpple och lök.

  3. eller till nästa dag. Rör om och garnera med grovhackad persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Fler recept på julmat hittar du här

Läs också: Här hittar du alla våra goda recept till jul 

Recept från Mitt kök