Sillsallad - klassiskt recept

Om man vill kan man blanda i lite hovmästarsås i sillsalladen, det ger en fin smakbrytning och håller ihop salladen.
Mitt Kök
Foto: Joel Wåreus
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4 inlagda sillfiléer
  • 1 ättiksgurka
  • 1 äpple
  • 2 potatisar - (kokta, kalla och skalade)
  • 0,5 gul lök
  • 200 g inlagda rödbetor - tärnade
  • 1 - 2 msk hovmästarsås - ev

Till garnering

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 ägg - hårdkokta
  • bladpersilja

Gör så här

  1. Skär sillen, ättiksgurkan, äpplet och potatisen i tärningar.

  2. Skala och hacka löken.

  3. Blanda alla ingredienserna och lägg upp i en skål.

  4. Garnering: Vispa grädden och spritsa eller skeda upp den på sillsalladen.

  5. Skär äggen i klyftor och lägg på.

  6. Garnera med bladpersilja.

  7. Förvara sillen i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök