Sillsallad

Med fint tärnad inläggningssill, rödbetor, kokt potatis, saltgurka och garneras med vispad grädde och crème fraiche. Fräscht och gott tillbehör på julbordet med både sälta och sötma.
Mitt Kök
Sillsallad
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1 burk inläggningssill - i filéer, à 420 g
  • 2 äpplen - skalade och tärnade
  • 2 saltgurkor - tärnade
  • 5 potatisar - kokta och tärnade
  • 1 röd lök - hackad
  • 400 g rödbetor - inlagda och tärnade
  • salt - svartpeppar,kryddpeppar
  • 0,5 dl rödbetsspad - cirka
  • 2 msk vit sirap

Till garnering

  • 1 dl grädde
  • 1 dl crème fraiche
  • bladpersilja

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av. Skär den i små tärningar. Blanda sillen med äpple, saltgurka, potatis, rödlök och rödbetor i en skål. Smaka av med salt, peppar, kryddpeppar, rödbetsspad och vit sirap.

  2. Lägg salladen i en skål eller kransform och pressa ihop den. Låt stå i kylen till serveringen gärna över natten. Stjälp upp sillsalladen på ett uppläggningsfat och garnera med hårt vispad spritsad grädde och crème fraiche och bladpersilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök