Sillknäcke

Recept på sillknäcke. Vilken sillsort som helst som finns kvar efter julen funkar. Finns det lite garnityr kvar i sillen, som t ex lök, är det gott att blanda ner lite av detta också.
Katja Palmdahl

Ingredienser

  • 100 g sill
  • 0,5 dl naturell färskost
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 2 msk äpple - tärnat
  • 2 msk ost - riven, lagrad
  • 0,5 msk dill - skuren, eller gräslök

Tillbehör

  • 10 knäckebitar - –12
  • 10 skivor lagrad ost - –12, små

Garnering

  • dill
  • rödbeta - eller rädisa, finstrimlad

Gör så här

  1. Tärna sillen. Blanda färskost och crème fraiche med äpple, ost och dill. Vänd ner sillen.

  2. Fördela röran på knäckebitar och toppa med ost. Garnera med dill och rödbeta eller rädisa.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!