Sillacademins branteviksill

Denna goda sillinläggning innehåller rikligt med socker och är hållbar cirka en månad i kylskåp. Låt den stå fyra till fem dagar för maximal smak.
Mitt Kök
PERNILLA WÄSTBERG
PERNILLA WÄSTBERG

Ingredienser

  • 1 kg sillfiléer - gärna köpta i en fiskaffär

Lag för gravning

  • 1 dl ättiksprit - (24 %)
  • 7 dl vatten
  • 0,5 dl salt

Kryddsättning

  • 2 röda lökar
  • 2 gula lökar
  • 2 msk citronpeppar
  • 3 msk kryddpeppar - krossad
  • 2 msk vitpeppar - krossad
  • 3 lagerblad - smulade
  • dill - rikligt med hackad
  • 3 - 4 dl socker

Gör så här

  1. Dag  Blanda gravningslagen så att saltet löser sig. Dra skinnet av sillfiléerna. Lägg filéerna i gravningslagen och rör försiktigt.Låt filéerna ligga kallt i drygt 1 dygn.

  2. Dag  Skala och hacka lökarna. Blanda med alla kryddorna och sockret. Tag upp filéerna och låt rinna av väl. Blanda filéerna med kryddblandningen och låt stå kallt i 2 - 3 dagar före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök