Sicilianska gnocchi

Sugen på de där goda italienska smakerna men lite trött på pasta? Prova gnocchi tillsammans med en kryddig sås på tomat och aubergine.
Allt om Mat

Sicilianska gnocchi

  • 1 kg gnocchi - köpta eller hemgjorda
  • 1 st aubergine
  • 1 st mozzarella
  • 300 g tomater - Muttis Polpa finkrossade
  • 160 ml vin - vitt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 4 st basilikablad
  • persilja
  • chili - spansk peppar/chili peperoncino
  • olivolja - Extra jungfruolja
  • salt

Gör så här

  1. Rengör och skär auberginen i tärningar. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs vitlöken, auberginetärningarna och lite chili. Bryn i cirka 20 minuter under omrörning. Tillsätt vitt vin och låt det avdunsta på låg värme. Tillsätt sedan Muttis POLPA finkrossade tomater  och koka i ytterligare 10 minuter, tillsätt sedan lite persilja och basilika. Koka under tiden upp saltat vatten att koka gnocchin i. Gnocchi är klara när de kommer upp till ytan av sig själva - lägg dem då genast i ett durkslag så de inte kokar sönder. Blanda gnocchi med auberginetomatsåsen och tillsätt mozzarellan som skurits i mindre bitar. En annan variant är att ersätta mozzarellan med pecorinoflarn.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!