Shirazi

Shirazi är en persisk frisk och syrlig sallad som passar till de flesta rätter. Det är viktigt att låta grönsakerna rinna av i en sil för att den inte ska bli blöt.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 8 gurkor - små, eller 1 stor
  • 4 tomater - gärna i olika färger
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 0,5 dl mynta - hackad
  • 1 tsk mynta - torkad
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 3 msk citron - pressad
  • 3 msk olivolja

Gör så här

  1. Finhacka gurka och tomater. Kärna ur och hacka paprikan. Skala och finhacka löken. Låt grönsakerna rinna av i en sil ca 20 min.

  2. Lägg grönsakerna i en skål.  Krydda med med färsk och torkad mynta, salt och peppar. Blanda ner citronsaft och olja.

Vad tyckte du om receptet?