Sherrysill

Sherrysill smaksätts med pepparmix som är en kryddblandning som innehåller blanda annat svartpeppar, senapsfrö, lök, koriander och paprika.
Allt om Mat
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 burk matjessill - (200 g)
  • 0,5 gul lök - liten

Marinad

  • 0,25 citron
  • 1,5 msk rapsolja
  • 1 msk sherry - halvtorr
  • 1 msk vatten
  • 0,5 krm pepparmix

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av och skär den i bitar, om det är hela filéer. Skala och skär löken i tunna ringar.

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär av det gula skalet med en potatisskalare och finstrimla skalet.

  3. Vispa ihop olja, sherry, vatten och pepparmix. Tillsätt citronskalet. Varva sill och lök i en burk. Häll över marinaden och låt stå i kylen ca 4 timmar före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!