Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Sherrysill

Sherrysill smaksätts med pepparmix som är en kryddblandning som innehåller blanda annat svartpeppar, senapsfrö, lök, koriander och paprika.

Allt om Mat
Sherrysill
Sherrysill
Sherrysill
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 burk matjessill - (200 g)
  • 0,5 gul lök - liten

Marinad

  • 0,25 citron
  • 1,5 msk rapsolja
  • 1 msk sherry - halvtorr
  • 1 msk vatten
  • 0,5 krm pepparmix

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av och skär den i bitar, om det är hela filéer. Skala och skär löken i tunna ringar.

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär av det gula skalet med en potatisskalare och finstrimla skalet.

  3. Vispa ihop olja, sherry, vatten och pepparmix. Tillsätt citronskalet. Varva sill och lök i en burk. Häll över marinaden och låt stå i kylen ca 4 timmar före servering.

Vad tyckte du om receptet?