Shepherd’s pie

Shepherd’s pie lagas med färdig potatisgratäng vilket gör att den blir färdig på bara 25 minuter.

Shepherd’s pie
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök - + 1
  • 2 morötter
  • 1 burk tomater - krossade (400 g)
  • 1 tärningar köttbuljong
  • 800 g potatisgratäng - färdig
  • 1 dl ost - lagrad riven, 17 %
  • 3 tomater
  • 1 kruka basilika
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och hacka 1 lök. Skala och riv morötterna. Stek löken med färsen i 1/2 msk olja i en stor stekpanna ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Tillsätt morötter, tomater och buljongtärning. Låt koka 5 min.

  2. Häll köttfärsröran i en ugnssäker form. Krydda  potatisgratängen  med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Bred gratängen på köttfärsröran och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Skiva tomaterna. Skala och hacka 1 lök. Blanda tomater och lök i en skål. Häll på 1 msk olja och krydda med 1 krm salt och 1/2 krm peppar. Strö på basilika. Servera pajen med tomatsalladen.

Vad tyckte du om receptet?