Shepherd’s pie
I ugn: 10 minuter
Aktiv tid c:a 15 minuter
Fett: 29g
Protein: 28g
Kolhydrater: 35g
Shepherd’s pie lagas med färdig potatisgratäng vilket gör att den blir färdig på bara 25 minuter.
Ingredienser
-
400 g
nötfärs
-
1
gul lök
- + 1
-
2
morötter
-
1 burk
tomater
- krossade (400 g)
-
1 tärningar
köttbuljong
-
800 g
potatisgratäng
- färdig
-
1 dl
ost
- lagrad riven, 17 %
-
3
tomater
-
1 kruka
basilika
-
olivolja
-
salt
-
svartpeppar
- nymald
Gör så här
-
Sätt ugnen på 250°. Skala och hacka 1 lök. Skala och riv morötterna. Stek löken med färsen i 1/2 msk olja i en stor stekpanna ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Tillsätt morötter, tomater och buljongtärning. Låt koka 5 min.
-
Häll köttfärsröran i en ugnssäker form. Krydda potatisgratängen med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Bred gratängen på köttfärsröran och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.
-
Skiva tomaterna. Skala och hacka 1 lök. Blanda tomater och lök i en skål. Häll på 1 msk olja och krydda med 1 krm salt och 1/2 krm peppar. Strö på basilika. Servera pajen med tomatsalladen.