Shawarma med tortillabröd, picklad lök och mangodressing

Shawarma med tortillabröd, picklad lök och mangodressing passar bra som lunch. Shawarma är en rätt från Mellanöstern där kött eller kyckling grillas och kryddas med en kryddblandning som innehåller en mängd olika ingredienser. Här gör vi en förenklad variant på färdigstekt kyckling och lite färre kryddor.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer - stekta utan skinn och ben
  • 1 tsk spiskummin - mald
  • 0,5 tsk kanel - mald
  • 0,5 tsk kryddpeppar - mald
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk rapsolja

Picklad lök

  • 1 rödlök - liten
  • 1 msk ättiksprit - (12 %)
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk vatten
  • 1 krm salt

Dressing

  • 1 dl crème fraiche - lätt
  • 2 msk mango chutney
  • 2 krm salt
  • 1 krm tabasco

Tillbehör

  • 4 tortillabröd
  • sallad - strimlad
  • körsbärstomater - halverade

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i 1 cm breda strimlor. Blanda strimlorna med alla kryddor. Stek kycklingstrimlorna i olja på hög värme tills de fått fin färg. Låt kallna.

  2. Picklad lök: Skala och strimla löken. Blanda löken med ättika, socker, vatten och salt. Låt stå ca 30 min. Häll av lagen från löken.

  3. Mangodressing: Blanda lätt crème fraichen med mango chutney, tabasco och salt.

  4. Värm eventuellt tortillabröden och kycklingen vid servering. Rulla ihop tortillabröden med kyckling, lök, dressing, sallad och tomater.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!