Sgroppino, italiensk citronsorbetdrink

Sgroppino, italiensk citronsorbetdrink är en italiensk favorit! Läskande och friskt efter en mättande middag. Servera gärna med en sked, då konsistensen gärna får ha en lös ”sorbet”-känsla. Ställ gärna in vodka och prosecco i kylen dagen före så de är riktigt kalla.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 0,5 l citronsorbet
  • 12 cl vodka
  • 16 cl prosecco
  • 0,5 l is

Tillbehör

  • 0,5 kruka mynta

Gör så här

  1. Lägg sorbeten i en mixerskål eller kanna. Tillsätt vodka, hälften av proseccon och is. Mixa slätt. Rör i resterande prosecco.

  2. Häll upp i glas. Garnera med mynta och servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!