Stekt torsk med rostad potatis och kimchikräm  

Recept stekt torsk med rostad potatis. Börjar man med fisken - vänd bitarna i sesampaneringen. Låt fisken ligga framme ca 10 min så att den torkar lite på ytan, då sitter fröna kvar bättre och det går lättare att steka.  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g torskfilé
  • 750 g färskpotatis
  • 1 dl svarta sesamfrön
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl kimchi - färdig
  • 2 msk majonnäs
  • 150 g sockerärter
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj och halvera potatisen. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och strö på  1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Skär torsken i skivor, ca 3 cm. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda 2 msk mjöl och sesamfröna. Vänd fisken i sesampaneringen. Låt stå ca 10 min.

  3. Mixa kimchi och majonnäs till en kräm.

  4. Strimla sockerärterna och blanda med 2 tsk vinäger, 1 krm salt och 1 krm peppar.

  5. Stek fisken i 2 msk olja ca 4 min på varje sida. Servera med kimchikräm, sockerärter och rostad potatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!