Sesamstekt torsk med kimchikräm

Recept på stekt torsk med kimchikräm. Börja med fisken. Vänd bitarna i sesampaneringen. Låt fisken ligga framme ca 10 min så att den torkar lite på ytan, då sitter fröna kvar bättre och det går lättare att steka.

Sesamstekt torsk med kimchikräm
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g torskfilé
  • 750 g färskpotatis
  • 1 dl sesamfrön - svarta
  • 1 dl kimchi - färdig
  • 2 msk majonnäs
  • 150 g sockerärter
  • vitvinsvinäger
  • vetemjöl
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj och halvera potatisen. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och strö på  1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Skär torsken i skivor, ca 3 cm. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda 2 msk mjöl och sesamfröna. Vänd fisken i sesampaneringen. Låt stå ca 10 min.

  3. Mixa kimchi och majonnäs till en kräm.

  4. Strimla sockerärterna och blanda med 2 tsk vinäger, 1 krm salt och 1 krm peppar.

  5. Stek fisken i 2 msk olja ca 4 min på varje sida. Servera med kimchikräm, sockerärter och rostad potatis. 

Vad tyckte du om receptet?