Sesamstekt fisk med kimchimajo

En variation på panerad fisk där kimchimajonnäs och sesamfrö ger fisken en helt ny smak. Majonnäsen har mycket umamismak och fiskan blir extra krispig av sesamfrö. Söt-salt gurka är gott till.

Sesamstekt fisk med kimchimajo
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g sejfilé - kolja- eller torskfilé
  • 1 dl kimchi
  • 3 msk majonnäs
  • 1 gurka
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg - stort
  • 2 dl panko - eller ströbröd
  • 2 msk sesamfrö
  • smör
  • vitvinsvinäger
  • strösocker
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • 200 g bröd
  • 150 g sallad

Gör så här

  1. Finhacka kimchi och blanda den med majonnäs. Hyvla gurkan i -mandolin eller skär den på snedden i tunna skivor. Blanda gurkan med 1 msk vinäger, 1 msk socker och 2 krm salt. Låt stå i ca 10 min.

  2. Blanda mjölet med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Gör i ordning en djup tallrik med lätt uppvispat ägg och en flat tallrik med ströbröd och sesamfrö.

  3. Torka av fiskbitarna med hushållspapper om de är våta. Vänd dem i mjölblandningen, där efter i uppvispat ägg och sist i ströbrödet.

  4. Stek fisken i 2 msk smör tills den fått fin färg och är genomstekt i 4–5 min på varje sida. Fisken kan varmhållas i 150° i ugn.

  5. Rosta eller grilla brödskivorna. Servera nystekt fisk med sallad och bröd och toppa med kimchimajonnäs och gurka.

Vad tyckte du om receptet?