Sesamräkor på yoghurtavokado

Recept på sesamräkor på yoghurtavokado. Räkor träs upp på tandpetare och serveras på en avokadobädd.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 dl sesamfrön
  • 500 g räkor med skal
  • 3 avokador - mogna
  • 1 dl matyoghurt
  • 0,5 citron - rivet skal
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Ta upp och låt svalna.

  2. Skala räkorna och vänd dem i sesamfröna innan de träs upp på tandpetare.

  3. Blanda matyoghurten med citronskal, salt och peppar. Dela avokadorna på mitten, skåra varje halva i fyra bitar och gröp ur.

  4. Vänd avokadobitarna försiktigt i yoghurten och lägg upp bitarna var för sig på ett fat.

  5. Stick tandpetarna med räkor i avokadoklyftorna och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!