Sesamräkor med limedip

Servera räkorna direkt från ugnen, då är sesamfröna runt räkorna riktigt knapriga.

Allt om Mat
Sesamräkor med limedip
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 1 äggvita
  • 2 tsk röd currypasta
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 dl sesamfrön

Limedipp

  • 2 msk råsocker
  • 2 msk lime - pressad
  • 3 msk sojasås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°.

  2. Skala räkorna, men behåll det yttersta skalet på stjärten.

  3. Blanda äggvita, currypasta och sesamolja. Vänd i räkorna och låt stå ca 10 min. Ta upp räkorna. Häll sesamfrön i en påse, lägg i räkorna och skaka påsen försiktigt. Lägg räkorna en och en på bakpappersklädd plåt. Tillaga i övre delen av ugnen ca 5 min.

  4. Blanda socker och limesaft och rör tills sockret löst sig. Tillsätt sojasåsen. Dippa de nygräddade räkorna i såsen. Servera halvtorr sherry till.

Vad tyckte du om receptet?