Sesamräkor med limedip
Servera räkorna direkt från ugnen, då är sesamfröna runt räkorna riktigt knapriga.
Ingredienser
-
500 g
räkor med skal
-
1
äggvita
-
2 tsk
röd currypasta
-
1 tsk
sesamolja
-
1 dl
sesamfrön
Limedipp
-
2 msk
råsocker
-
2 msk
lime
- pressad
-
3 msk
sojasås
Gör så här
-
Sätt ugnen på 275°.
-
Skala räkorna, men behåll det yttersta skalet på stjärten.
-
Blanda äggvita, currypasta och sesamolja. Vänd i räkorna och låt stå ca 10 min. Ta upp räkorna. Häll sesamfrön i en påse, lägg i räkorna och skaka påsen försiktigt. Lägg räkorna en och en på bakpappersklädd plåt. Tillaga i övre delen av ugnen ca 5 min.
-
Blanda socker och limesaft och rör tills sockret löst sig. Tillsätt sojasåsen. Dippa de nygräddade räkorna i såsen. Servera halvtorr sherry till.