Sesampanerad kyckling med sojadipp
I kyl: 30 minuter
Aktiv tid c:a 30 minuter
Perfekt att servera med en kall öl före middagen.
Sesampanerad kyckling med sojadipp
-
300 g
kycklingfilé
-
1 klyfta
gul lök
-
1
vitlöksklyfta
-
1 msk
kycklingfond
- konc
-
0,5 tsk
salt
-
1 krm
chiliflakes
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
-
2 msk
vispgrädde
-
0,5 kruka
persilja
Sojadipp
-
1
röd chili
- t ex spansk peppar
-
1,5 dl
japansk soja
-
2 msk
strösocker
-
2 msk
lime
- pressad
Panering
-
1 dl
sesamfrön
-
0,5 dl
vetemjöl
Till stekning
-
1 dl
rapsolja
-
50 g
smör
Gör så här
-
Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och skär lök och vitlök i bitar.
-
Mixa kyckling, lök, vitlök, fond och kryddor i en matberedare. Tillsätt grädden. Hacka persiljan och blanda ner den i smeten. Låt smeten stå i kylen ca 30 min.
-
Sojadipp: Kärna ur och strimla chilin. Blanda den med soja, socker och lime.
-
Forma kycklingfärsen till runda små biffar. Blanda ihop sesamfrön och mjöl. Vänd kycklingbiffarna i sesamblandningen.
-
Stek biffarna i olja och smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Servera med sojadippen.
-
Tips: Att blanda olja med smör när du steker något som är panerat är smart. Du får en jämnare stektemperatur och därmed gyllenbrun färg.