Sesampanerad kyckling med sojadipp

Perfekt att servera med en kall öl före middagen.
Carina Wall
Foto: Ulrika Pousette

Sesampanerad kyckling med sojadipp

  • 300 g kycklingfilé
  • 1 klyfta gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk kycklingfond - konc
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk vispgrädde
  • 0,5 kruka persilja

Sojadipp

  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1,5 dl japansk soja
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk lime - pressad

Panering

  • 1 dl sesamfrön
  • 0,5 dl vetemjöl

Till stekning

  • 1 dl rapsolja
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och skär lök och vitlök i bitar.

  2. Mixa kyckling, lök, vitlök, fond och kryddor i en matberedare. Tillsätt grädden. Hacka persiljan och blanda ner den i smeten. Låt smeten stå i kylen ca 30 min.

  3. Sojadipp: Kärna ur och strimla chilin. Blanda den med soja, socker och lime.

  4. Forma kycklingfärsen till runda små biffar. Blanda ihop sesamfrön och mjöl. Vänd kycklingbiffarna i sesamblandningen.

  5. Stek biffarna i olja och smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Servera med sojadippen.

  6. Tips: Att blanda olja med smör när du steker något som är panerat är smart. Du får en jämnare stektemperatur och därmed gyllenbrun färg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!