Sesampanerad fläskfilé med krassesås

60 min Krassesåsen mår bra av att stå och dra en stund medan potatisen bakas färdigt i ugnen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 600 g fläskfilé
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl sesamfrön - skalade
  • 2 msk smör

Såsen

  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 2 msk konjak - eau de vie
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena) - majsstärkelse
  • 1 pkt kryddkrasse

Tillbehör

  • 600 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 knippa sparris - grön

Gör så här

  1. Potatis: Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Förkoka i saltat vatten 3–4 min. Låt potatisen ånga av i durkslag. Häll över i en ugnssäker form. Blanda med olivolja och salt. Baka färdigt mitt i ugnen 25–30 min.

  2. Sås: Vispa ihop vatten, buljongtärning, vitlök, konjak och senap i en kastrull. Koka upp och vispa ner creme fraiche. Låt såsen sjuda någon minut. Red ev av med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Koka upp. Klipp i krassen och värm såsen före servering.

  3. Kött: Skär köttet i 3 cm skivor som plattas till med handflatan. Salta och peppra på båda sidor och vänd i sesamfrö. Stek köttet i smör på medelvärme 2–3 min på varje sida.

  4. Sparris: Ansa och dela sparrisen i mindre bitar. Stek i smör i het panna någon minut under omrörning. Salta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!