Sesammarinerad lax i salladsblad

Lyxig förrätt med sesammarinad lax i salladsblad av Årets Kock 2017; Johan Backeus. All majonnäs går inte åt. Spara den som blir över i kylen, där den håller ca 2 veckor.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 200 g laxloin - t ex Salma
  • 0,5 gurka
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk lime - pressad
  • 1 msk sesamolja
  • 2 tsk soja - japansk
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 gemsallad

Majonnäs

  • 1 ägg
  • 1 msk champagnevinäger
  • 3 dl rapsolja
  • 1 tsk salt

Garnering

  • 20 korianderkvistar

Gör så här

  1. Majonnäs: Mixa ägg och vinäger med mixerstav. Tillsätt oljan i en tunn stråle under mixning så att det blir en krämig konsistens. Krydda med salt.

  2. Skär lax och gurka i små kuber. Skala och skär löken i ringar. Pressa saften ur limen och blanda med olja och soja. Krydda med salt och peppar. Blanda i lax, gurka och lök.

  3. Plocka salladen blad för blad. Lägg en matsked laxblandning i varje salladsblad och toppa med lite majonnäs och korianderblad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!