Sesamklädd quornfilé med rårissallad

Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 pkt quornfilé
  • 1 ägg
  • 3 msk sesamfrön

Rårissallad

  • 2 dl råris - kallt färdigkokt
  • 10 körsbärstomater
  • 1 broccoli
  • 1 dl svarta bönor
  • 1 rödlök - liten
  • 100 g rucola
  • 100 g babyspenat - färsk
  • 10 soltorkade tomater - i marinad

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.

  2. Lägg quornfiléerna på en smord plåt eller galler.

  3. Blanda ihop ägg och sesamfrön. Pensla blandningen jämt över filéerna.

  4. Baka i ugnen i cirka 15-20 minuter eller tills de får fin färg

  5. Rårissallad: Lägg rucola och spenat på ett stort serveringsfat. Skiva löken, dela körsbärstomaterna,dela broccolin i små buketter, strimla de soltorkade tomaterna. Lägg alltsammans på serveringsfatet.

  6. Häll över marinaden från de soltorkade tomaterna.

  7. Vänd alltsammans med salladsbestick före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!