Sesam- och ingefärsrostad pumpa

Rosta pumpa i ugnen tillsammans med en härlig marinad på ingefära, chili, vitlök och sesamfrön.
Sesam- och ingefärsrostad pumpa
Sesam- och ingefärsrostad pumpa Foto: Leif Jacobsson

Ingredienser

  • 1 kg pumpa
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 20 g ingefära - färskriven
  • 1 - 2 msk sweet chili - färdig på flaska
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk sesamfrön
  • salt

Gör så här

  1. Dela pumpan på mitten och gröp försiktigt ur kärnhuset. Spara gärna kärnorna som kan torkas och sedan rostas och saltas.

  2. Skär pumpan i klyftor och lägg på en plåt.

  3. Blanda ihop oljor, ingefära, chili, vitlök och sesamfrön till en god marinad som penslas på pumpaklyftorna.

  4. Salta och rosta klyftorna i ugn, 200 grader, ca 40 minuter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!