Serranolindad fläskfilé med kantarellpasta

Serranolindad fläskfilé i ugn med en krämig kantarellpasta.
Allt om Mat
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 1 kg fläskfilé
  • 2 msk smör
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - grovmald
  • 8 serranoskinka

Pasta

  • 1 l kantareller
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 600 g tagliatelle
  • 300 g sockerärter
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • tomatsallad

Gör så här

  1.  Sätt ugnen på 225°. Putsa fläskfilén och skär den i 8 breda bitar. Bryn bitarna runt om i smöret. Krydda med salt och peppar.

  2. Linda 1 skiva serranoskinka runt varje filébit och lägg dem i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen, ca 15 min.

  3. Pasta: Ansa kantarellerna och skär dem eventuellt i mindre bitar. Stek dem i smöret i en stekpanna. Krydda med pressad vitlök och salt.

  4. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt sockerärterna koka med pastan när ca 3 min återstår av koktiden. Låt pasta och sockerärter rinna av men spara 2 dl av kokvattnet.

  5. Koka upp vattnet med lätt crème fraîchen. Vänd i pasta, sockerärter och kantareller. Krydda med peppar.

  6. Servera fläskfilén med kantarellpastan och tomatsallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!