Sensommarsallad med aprikoser och labneh
Sensommarsallad med aprikoser och labneh är en frisk sallad med sötma från aprikoser och sälta från labnehosten. Aprikoserna kan bytas ut mot persikor eller nektariner.
Ingredienser
-
1
rosésallad
- liten
-
65 g
rucola
-
250 g
aprikoser
- färska
-
1 tsk
flingsalt
-
2 krm
svartpeppar
- nymald
-
10
labnehbollar
- Sevan, –12
-
1 kruka
mynta
Bärdressing
-
1
vitlöksklyfta
- liten
-
100 g
björnbär
-
1,5 dl
olivolja
- mild
-
0,5 dl
vatten
-
1 msk
balsamvinäger
-
1 tsk
dijonsenap
-
1 tsk
honung
- flytande
-
1 krm
salt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
Gör så här
-
Dressing: Skala vitlöksklyftan. Mixa alla ingredienser med mixerstav. Krydda med salt och peppar.
-
Riv rosésalladen i bitar. Blanda rosésallad och rucola och lägg upp på ett stort fat.
-
Halvera, kärna ur och skär aprikoserna i klyftor. Lägg dem på salladen. Strö över fingsalt och peppar. Bryt över labneh-osten. Skeda över lite av dressingen. Toppa med myntablad och servera resten av dressingen till.